Verzorging

Goede verzorging van uw Australian Labradoodle pup is belangrijk. U wilt natuurlijk dat uw pup zich zo goed mogelijk thuis voelt en de juiste zorg krijgt. Hieronder staan in het kort alle dingen waar u op kunt letten.

Opvoeding

Labradoodles hebben uitdaging nodig! Het volgen van een puppycursus met uw jonge hond is van groot belang. Bij een curus leert uw pup de basiscommando’s, maar u versterkt ook uw band met uw pup.

Er zijn diverse goede hondenscholen. 

Vachtverzorging

De Australian Labradoodle heeft geen ondervacht. Australian Labradoodles hebben een wollen vacht of een fleece vacht. Een wollen vacht kan vergeleken worden met schapenvacht en bestaat uit kleine krullen. Een fleece vacht is losser van structuur en komt voor met kleinere krullen (curly fleece) of met grove krullen tot bijna golven (wavy fleece). De vacht valt nauwelijks uit. De vachtverzorging neemt tijd in beslag, omdat de vacht regelmatig geborsteld en getrimd moet worden om klitten te voorkomen.

Reken op een uur borstelen per week voor de vachtverzorging van uw Australian Labradoodle. Daarnaast heeft uw hond regelmatig een trimbeurt nodig. Met name het moment van overgang van de puppyvacht naar de volwassen vacht is een belangrijk moment. U kunt er voor kiezen om uw hond te laten trimmen of zelf een workshop te volgen waarna u uw eigen hond kunt bijhouden. Ga af en toe met uw pup naar de trimsalon, bijvoorbeeld als deze een half jaar oud is, zodat uw pup alvast kan wennen. Denkt u er ook aan dat de oren, ogen en nagels regelmatig verzorgd moeten worden.

 

Molly-5-April-2018.JPG-3.jpg

 

  Klik hier voor de website van ALAEU

 

Copyright  2018